Ar saskaņoto paziņojumu reģistrēto satiksmes negadījumu skaits pērn pieaug par 12,3%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar saskaņotajiem paziņojumiem fiksēto ceļu satiksmes negadījumu skaits Latvijā pagājušajā gadā palielinājies par 12,3%, salīdzinot ar 2014.gadu, informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

Biroja dati vēsta, ka kopumā 2015.gadā uz saskaņoto paziņojumu pamata reģistrēti 22 344 ceļu satiksmes negadījumi pretstatā 19 894 ceļu satiksmes negadījumiem gadu iepriekš.

Tostarp lielākais ar saskaņotajiem paziņojumiem fiksētais ceļu satiksmes negadījumu skaits pērn bijis augustā - 2032 un jūlijā - 2006, bet mazākais r saskaņotajiem paziņojumiem fiksētais ceļu satiksmes negadījumu skaits pērn bijis februārī - 1600.

Tāpat LTAB atzīmēja, ka ar saskaņoto paziņojumu reģistrēto ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugums 2015.gadā bija nedaudz lielāks kā kopējais ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugums.

LTAB arī norādīja, ka

ar katru gadu ceļu satiksmes negadījumu īpatsvars, kas reģistrēti uz saskaņoto paziņojumu pamata, kļūst aizvien lielāks

- 2009.gadā ceļu satiksmes negadījumu īpatsvars, kas reģistrēti ar saskaņoto paziņojumu palīdzību, bija 53,5%, 2011.gadā - 62,5%, 2013.gadā - 63,7%, bet 2015.gadā - 65,1%.

Saskaņotie paziņojumi ceļu satiksmes negadījumos izmantojami, kad ceļu satiksmes negadījumā iesaistīti divi transportlīdzekļi, nav cietuši cilvēki, nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai, kā arī transportlīdzekļiem nav radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt. Šos paziņojumus aizpilda avārijā iesaistīto transporta līdzekļu vadītāji, neizsaucot policiju.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu