Autobusa avārijā Igaunijā gājis bojā Latvijas pilsonis; vairāki valstspiederīgie cietuši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Igaunijas policija/Postimees

Šonakt Igaunijā pēc sadursmes ar kravas automašīnu gājis bojā uzņēmuma «Simple Express» satiksmes autobusa vadītājs - Latvijas pilsonis, bet vēl trīs pasažieri ievietoti slimnīcā smagā stāvoklī, informēja uzņēmumā «Lux Express».

«Lux Express» grupā ietilpstošā pārvadātāja «Simple Express» autobuss braucis maršrutā «Sanktpēterburga-Rīga», kad ap plkst.0.49 uz ceļa Jehvi-Tartu notikusi sadursme ar kravas automašīnu, kas reģistrēta Lietuvā.

Sākotnējā informācija liecina, ka kravas automašīna bija iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kā rezultātā notikusi sadursme.
Foto: Igaunijas policija/Postimees
Tiek ziņots, ka konkrētais ceļa posms bijis slidens

un kravas automašīnas vadītājs zaudējis kontroli pār spēkrata vadību.

Negadījumā gājis bojā viens no autobusa vadītājiem,

kurš bijis 49 gadus vecs Latvijas pilsonis. Kā pastāstīja «Lux Express» pārstāve Signe Kalniņa, negadījumā mirušais Latvijas autobusa vadītājs par šoferi strādāja 28 gadus, no tiem pēdējos trīs - «Lux Express» uzņēmumā «Simple Express».

Pašreiz vēl nav zināms konkrēts Latvijas iedzīvotāju skaits, kas brauca avarējušajā autobusā, un cik Latvijas iedzīvotāji ir cietuši.

Pieci no visiem cietušajiem atrodas Igaunijas slimnīcās. Citi devušies mājās.
Trīs cietušo stāvoklis ir smags, bet kopumā slimnīcā nogādāti 13 autobusa pasažieri.
Foto: Igaunijas policija/Postimees

Kopumā autobusā atradušies 19 pasažieri un divi autobusa vadītāji. Starp autobusā esošajiem cilvēkiem bijuši deviņi Latvijas, deviņi Krievijas un divi Igaunijas pilsoņi. No viņiem nav cietuši abi igauņi, divi Latvijas un divi Krievijas pilsoņi.

Negadījuma apstākļus noskaidro Igaunijas policija.

Uzņēmums izteicis līdzjūtību autobusa vadītāja radiniekiem un norāda, ka uzņēmuma prioritāte patlaban ir sniegt visu iespējamo atbalstu cietušajiem un viņu radiniekiem.

Šis īsā laikā ir jau otrais nelaimes gadījums, kurā iesaistīts kompānijas «Lux Express» autobuss. Jau ziņots, ka 29.janvāra naktī Igaunijas ziemeļaustrumos apgāzās kompānijas «Lux Express» autobuss, kas brauca no Rīgas uz Sanktpēterburgu, un avārijā ir cietuši 12 cilvēki, no kuriem divi ir smagā stāvoklī.

Atbilstoši sākotnējai informācijai negadījums noticis, jo autobuss nobraucis no ceļa stipra vēja un slidena ceļa dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu