Avarējušā autobusa mirušais šoferis bija ļoti pieredzējis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonakt Igaunijā pēc sadursmes ar kravas automašīnu gājis bojā uzņēmuma «Simple Express» satiksmes autobusa vadītājs - Latvijas pilsonis, kurš par šoferi nostrādāja 30 gadus. Cietuši 13 pasažieri, no tiem pieci Latvijas un Krievijas pilsoņi atrodas Igaunijas slimnīcās.

«Lux Express» pārstāve Signija Kalniņa TVNET norāda, ka mirušais 49 gadus vecais Latvijas pilsonis par šoferi strādājis 30 gadus. No tiem iepriekšējos trīs «Simple Express» uzņēmumā.

Pašlaik Kalniņa nespēj pateikt, kādas traumas guvuši autobusā cietušie. Notiek izmeklēšana. Zināms, ka otrs autobusa šoferis izrakstīts no slimnīcas un devies mājās.

Autobusā kopumā atradās 19 pasažieri un divi autobusa vadītāji – deviņi Krievijas Federācijas, astoņi Latvijas un divi Igaunijas pilsoņi. Cietušo tuvinieki papildu informācijas iegūšanai var zvanīt pa tālruni +371 27072729.

Precīzākas ziņas par negadījumu pašlaik nav pieejamas.

Kā iepriekš ziņojām, «Lux Express» grupā ietilpstošā pārvadātāja «Simple Express» autobuss braucis maršrutā «Sanktpēterburga-Rīga», kad ap plkst. 0.49 uz ceļa Jehvi-Tartu notikusi sadursme ar kravas automašīnu, kas reģistrēta Lietuvā.

Sākotnējā informācija liecina, ka kravas automašīna bija iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kā rezultātā notikusi sadursme.

Tiek ziņots, ka konkrētais ceļa posms bijis slidens

un kravas automašīnas vadītājs zaudējis kontroli pār spēkrata vadību.

Kopumā autobusā atradušies 19 pasažieri un divi autobusa vadītāji. Starp autobusā esošajiem cilvēkiem bijuši astoņi Latvijas un Igaunijas un deviņi Krievijas pilsoņi.

Avarējušais autobuss no Sanktpēterburgas izbraucis plkst.19:45 un bijis atbilstošā tehniskajā stāvoklī. Pēdējā autobusa tehniskā apkope veikta 2016.gada 3.janvārī, bet tehniskā apskate veikta 2015.gada 15.decembrī. Tāpat autobuss ir bijis aprīkots ar atbilstošām ziemas riepām.

Negadījuma apstākļus noskaidro Igaunijas policija.

Uzņēmums izteicis līdzjūtību autobusa vadītāja radiniekiem un norāda, ka uzņēmuma prioritāte patlaban ir sniegt visu iespējamo atbalstu cietušajiem un viņu radiniekiem.

Šis īsā laikā ir jau otrais nelaimes gadījums, kurā iesaistīts kompānijas «Lux Express» autobuss. Jau ziņots, ka 29. janvāra naktī Igaunijas ziemeļaustrumos apgāzās kompānijas «Lux Express» autobuss, kas brauca no Rīgas uz Sanktpēterburgu, un avārijā cieta 12 cilvēki, no kuriem divi ir smagā stāvoklī.

Atbilstoši sākotnējai informācijai negadījums noticis, jo autobuss nobraucis no ceļa stipra vēja un slidena ceļa dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu