Šļūdoņa dēļ slēdz satiksmi pie Vecumniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šļūdoņa dēļ slēgta satiksme uz valsts otrās šķiras ceļa Jaunrepšas-Birzgale pie Vecumniekiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija (LVC).

Autoceļa pirmie trīs kilometri šļūdonī neesot izbraucami.

Kā skaidro LVC, īpaši uzmanīgi lietainos laika apstākļos ir jābrauc pa grants ceļiem - sevišķi stāviem kāpumiem un pagriezienos, jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema.

Tāpat uzņēmumā informē, ka šorīt braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši. Valsts lielākajā daļā līst. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi arī dienā gaidāmi ilgstoši nokrišņi lietus un slapja sniega veidā.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Kā skaidro uzņēmumā, ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz teju neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

LVC mājaslapā «www.lvceli.lv» ir iespējams sekot līdzi aktuālajiem braukšanas apstākļiem valsts galveno autoceļu tīklā, iegūt informāciju par ceļu ziemas uzturēšanas specifiku un prasībām, aplūkot ceļu monitoringa sistēmu rādījumus, tostarp attēlus no tiešsaistes kamerām, uzzināt gaisa un seguma temperatūru, satiksmes plūsmas ātrumu konkrētā ceļu posmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu