Policija cer, ka pirmie jaunie pārvietojamie fotoradari uz ceļiem varētu parādīties šoruden

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija cer, ka pirmie jaunie pārvietojamie fotoradari uz autoceļiem varētu parādīties šoruden, šodien žurnālistiem sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš pastāstīja, ka policija šobrīd strādā pie jauna konkursa nolikuma un konkursu varētu izsludināt maijā. Viņš uzskata, ka

šogad uz ceļiem jāsāk darboties pirmajiem pieciem pārvietojamiem fotoradariem.

«Es pat neredzu citu variantu. Ceram uz rudeni, jo šoreiz es būšu optimistiskāks, taču mērierīču iegāde ir atkarīga no tā, kā noslēgsies konkurss,» viņš uzsvēra.

Krapsis arī pastāstīja, ka nākamgad plānots iegādāties 40 netrafarētas policijas automašīnas, kas piedalītos satiksmes drošības kontrolē. Šobrīd policijas rīcībā ir vien septiņi spēkrati, un tas, pēc Krapša teiktā, ir «smieklīgs skaits» uz visu valsti.

Jau ziņots, ka Valsts policija iepriekš bija izsludinājusi konkursu par pārvietojamo radaru iegādi, taču Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc komersanta sūdzības uzdeva to pārtraukt. Valsts policija šim iepirkumam bija plānojusi atvēlēt ne vairāk kā 227 544 eiro.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Nesen CSDD izsludinātajā iepirkumā par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu piegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu ir uzvarējusi kompānija SIA «Reck».

Kopējā līgumcena ir 6 845 304 eiro.

Konkursa uzvarētajām saskaņā ar iepirkuma priekšmetu

četru gadu laikā paredzēts piegādāt 84 stacionāros radarus, bet no tiem 24 - šogad.

2014.gada rudenī direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi arī uzvarēja uzņēmums «Reck». Šobrīd šie radari jau darbojas. Iepirkuma līgumcena bija 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Radaru uzstādīšanu «Reck» veica sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju - Nīderlandes uzņēmumu «Gatso».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu