Rīgā sestdien atklās velosezonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar daudzveidīgiem un krāšņiem pasākumiem Rīgā sestdien, 30.aprīlī, tiks atklāta «Rīgas velo nedēļa» un velobraukšanas sezona, TVNET informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

«Rīgas velo nedēļā» gaidāmi tādi ikgadēji, iecienīti pasākumi kā ģimenes velobraucieni, velo ekskursijas pa vēsturiskajām Rīgas ielām, orientēšanās pasākumi, diskusijas par veloinfrastruktūras attīstību un nepieciešamību, kā arī Tvīda brauciens.

Sestdien, 30.aprīlī, plkst.11 visi velobraucēji, īpaši ģimenes ar bērniem, aicināti pievienoties «Ģimenes braucienā», kas sāksies pie tirdzniecības centra «Alfa». Kopīgais brauciens dosies pa Šmerļa ielu, S.Eizenšteina ielu, Biķernieku ielu, Lielvārdes ielu līdz Brīvības ielai un uz tirdzniecības centru «Alfa», kur visas dienas garumā norisināsies atraktīvas, aizraujošas un interesantas ar velobraukšanu saistītas atrakcijas, aktivitātes un izklaides.

Kopumā no 30.aprīļa līdz 7.maijam notiks vairāk nekā 20 dažādi pasākumi

sacensību un azarta cienītājiem, spraigas velo sacensības, orientēšanās un erudīcijas spēles, kā arī izglītojošas velo ekskursijas, darbosies tirdziņš un velodarbnīca, lai sagatavotu velosipēdu sezonai, kā arī citi aizraujoši pasākumi.

«Rīgas velo nedēļas» pasākums noslēgsies ar tradicionālo Tvīda braucienu no Esplanādes. Rīgas Velo nedēļas mērķis ir parādīt Rīgas iedzīvotājiem, cik interesanta un dažāda ir velo kultūra, ieinteresēt cilvēkus pievienoties ikdienas velo braucēju pulkam, kā arī veicināt labākas attiecības starp velosipēdistiem un citiem satiksmes dalībniekiem.

Rīgas Velo nedēļu organizē Rīgas dome sadarbībā ar biedrību «Rīgas Velo nedēļa», kas ir apvienojusi Rīgas aizrautīgākos velo aktīvistus. Kā saka paši organizatori:

«Velosipēds ir labākais pārvietošanās līdzeklis pilsētā, tādēļ iestājamies par to, lai Rīgas ielās veidotos kulturāla vide, sapratne un pozitīvas attiecības

- gan velobraucējiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, cienot vienam otru.»

Rīgas Velo nedēļas programma pieejama mājaslapā: http://rigasvelonedela.lv/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu