Šogad satiksmes negadījumos cietuši 56 riteņbraucēji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Palielinoties riteņbraucēju skaitam ceļu satiksmē, pieaug arī negadījumu skaits, kuros iesaistīti velosipēdisti, un šā gada pirmajos četros mēnešos fiksēti 105 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ievainoti 56, bet bojā gājis viens riteņbraucējs, liecina Valsts policijas apkopotā statistika.

Salīdzinoši pērnā gada pirmajos četros mēnešos tika fiksēti 114 ceļu satiksmes negadījumi, kuros traumas guva 74, bet dzīvību zaudēja trīs velosipēdisti.

Policija aicina būt vērīgiem un atgādina, ka arī velosipēdisti ir ceļu satiksmes dalībnieki, uz kuriem attiecas visas ceļu satiksmes prasības, jo ceļu satiksmes noteikumu izpratnē velosipēda vadītājs ir transportlīdzekļa vadītājs.

Svarīgākās prasības, kuras riteņbraucējiem jāievēro, - ritenim ir jābūt tehniskā kārtībā, tai skaitā aprīkotam ar bremzēm; braucot pa brauktuvi vai nomali, velosipēda vadītājam ir jābūt velosipēda vai jebkura mehāniskā transportlīdzekļa vadītāja apliecībai; braukt pa brauktuvi vai nomali atļauts personām, kas nav jaunākas par 12 gadiem; braukt pa brauktuvi vai nomali pilngadīgas personas pavadībā atļauts bērniem, kas ir vecāki pa 7 gadiem; bērniem obligāti jālieto aizsargķivere, tai jābūt aizsprādzētai; velosipēdu vadītājiem jābrauc vienā rindā tuvāk brauktuves labajai malai; ieteicams, lai mugurā būtu spilgtas krāsas apģērbs ar gaismu atstarojošiem elementiem; diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamības redzamības apstākļos jābūt aprīkotam ar gaismu atstarojošiem elementiem, kā arī iedegtiem gaismas lukturīšiem – priekšā jādeg baltam gaismas lukturim, aizmugurē – sarkanam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu