Dzērājšoferis policistu mēģina iekārdināt ar €2000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē Zemgalē fiksēti divi gadījumi, kad mēģināts piekukuļot policistus, lai tie nesodītu par pārkāpumiem, informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Bauskas novadā Gailīšu pagastā par 2000 eiro kukuļdošanu tika aizturēts 1951.gadā dzimis vīrietis, kurš bija braucis dzērumā. Policija apturēja vieglo automašīnu un konstatēja, ka automašīnas vadītājs ir 1,69 promiļu reibumā. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, šoferis mēģinājis iedot 2000 eiro lielu kukuli, pēc kā tika aizturēts un sākts kriminālprocess.

Savukārt 29.aprīlī Bauskā, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā un cieņu aizskarošā izskatā, 1959.gadā dzimis vīrietis mēģinājis iedot 5 eiro. Pret vīrieti sākts kriminālprocess.

Par kukuļdošanu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Zemgales reģionā šogad sākts 41 kriminālprocess par kukuļdošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu