Šajā sezonā cietuši 16, bet bojā gājuši divi motociklisti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šajā sezonā cietuši 16, bet bojā gājuši divi motociklisti, informēja Valsts policijā, kas aicina braucējus nebūt pārgalvīgiem un atgādina par satiksmes drošību.

Līdz ar sezonas atklāšanu uz Latvijas ceļiem vērojams būtisks motobraucēju skaita pieaugums, tādēļ pastāv lielāks risks ceļus satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti motobraucēji.

Šogad motociklu vadītājiem noformēts 121 administratīvo pārkāpumu protokols, tai skaitā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Galvenie motobraucēju pieļautie pārkāpumi ir ātrums un riskanta manevrēšana. «Tādēļ, lai motobraucēji neapdraudētu ne sevi, ne citus satiksmes dalībniekus, ir ļoti būtiski ievērot atļauto braukšanas ātrumu. Tāpat arī strauja manevrēšana krustojumos, starp joslām, kā arī starp citiem transportlīdzekļiem ir viens no biežākajiem negadījumu iemesliem. Šiem pārkāpumiem ceļu satiksmē policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību,» akcentē policijas pārstāve Ance Rozīte.

Aizvadītajās brīvdienās policija ziņoja par kādu 1977.gadā dzimušu motociklistu, kurš pie atļautajiem 90 kilometriem stundā pa šoseju traucās ar 199 kilometriem stundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu