Policija: numura zīmju nolocīšana ir ļoti rupjš pārkāpums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai novērstu dinamiskāko spēkratu vadītāju veiktos likumpārkāpumus ceļu satiksmē, trešdien Rīgas reģionā norisinājās kontroles reids, kura laikā tika pārbaudīti 74 motobraucēji. Reida laikā Ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki īpašu uzmanību veltīja tam, lai pārliecinātos, vai motobraucēji nav nolocījuši savu spēkratu numura zīmes, tādā veidā apzināti cenšoties slēpt identitāti.

Policistu bažas par motobraucēju veiktajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē apstiprinājās –

pārbaudes laikā likumsargi manīja vairākus motobraucējus, kuru spēkrata numura zīmei bija manāmas locījuma vietas.

Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis: «Numura zīmju nolocīšana ir ļoti rupjš ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums, kas tiek veikts apzināti, ar nodomu izvairīties no soda. Diemžēl ik gadu, sākoties motociklu sezonai, šādu pārkāpumu nav mazums, tādēļ arī turpmāk visas moto sezonas garumā šim pārkāpumam policisti pievērsīs pastiprinātu uzmanību.»

Likumsargi atgādina, ka aizliegts braukt ar transportlīdzekli, ja kaut viena no numura zīmēm nav piestiprināta tai paredzētajā vietā, kā arī aizliegts numura zīmi izmainīt, aizsegt, pārklāt ar aizsargmateriāliem, mehāniski bojāt, locīt vai to apslēpt citā veidā. Numura zīmēm jāatbilst attiecīgā transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem, un tām jābūt tīrām. Šoferiem jāparūpējas, lai stāvoša transportlīdzekļa numura zīmes simboli skaidrā dienas laikā būtu salasāmi vismaz no 40 metru attāluma, bet skaidrā nakts laikā – vismaz no 20 metru attāluma.

Par neatļautām manipulācijām ar numura zīmēm Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā transportlīdzekļa vadītājam paredzēta arī atbildība. Piemēram, par braukšanu ar tādu transportlīdzekli, kuram numura zīmes nav salasāmas no attāluma, kas ir divas reizes mazāks par noteikto, transportlīdzekļa vadītājam piespriež naudas sodu 30 eiro apmērā.

Tāpat pārbaudes laikā Ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki konstatēja arī būtisku ātruma pārkāpumu Ikšķiles novadā. Uz autoceļa Ulbroka – Ogre virzienā uz Salaspili ap pulksten 16.00 kāds

1983.gadā dzimis vīrietis ar Yamaha markas motociklu traucās ar ātrumu 145 kilometri stundā,

pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 55 kilometriem stundā. Par šo pārgalvību vīrietim nu būs jāatvadās no savas autovadītāja apliecības uz 3 mēnešiem, kā arī jāsamaksā naudas sods no 240 līdz 320 eiro.

Likumsargi vērš uzmanību, ka šādas divriteņu spēkratu pārbaudes norisināsies arī turpmāk visas moto sezonas laikā, policistiem patrulējot gan ikdienas režīmā, gan arī rīkojot īpašus reidus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu