Pēc dažām dienām sāksies... Sastrēgumi arī citās Rīgas vietās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar skolēnu brīvdienām plānoti nopietni remonti divās svarīgākajās maģistrālajās ielās Rīgā - Lāčplēša un Brīvības ielā. Remonti iecerēti arī citās galvaspilsētas vietās.

Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ilze Dimante TVNET informēja, ka līdz ar skolēnu brīvdienām plāno nopietnus seguma atjaunošanas darbus divās svarīgākajās maģistrālajās ielās Rīgā: Lāčplēša ielā visā garumā un Brīvības ielā no Aspazijas bulvāra līdz Lāčplēša ielai un no Gaisa tilta līdz Silciema ielai.

Galvenos būvdarbus plānots sākt skolēnu vasaras brīvlaikā, jūnija vidū. Remontdarbus plānots organizēt tā, lai satiksmes ierobežojumi būtu pēc iespējas mazāki, bet no tiem neizvairīties.

Galvenie brauktuves remontdarbi notiks naktī, satiksme tiks ierobežota, bet ne pilnībā slēgta.

Autovadītājiem jārēķinās, ka satiksme būs ierobežota visā Brīvības ielā, jo posmā no Lāčplēša ielas līdz Gaisa tiltam tiks rekonstruētas pazemes komunikācijas, proti, tiks mainītas ūdens caurules. Tāpēc šo posmu labos tikai nākamgad, kad tiks ieklāts jauns asfalts.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Arī Lāčplēša ielā visā garumā pilnībā tiks nomainīts segums.

Jaunums būs velojoslas segums, kas būs tāds pats kā K.Barona ielā – betona bruģakmens.

Darbi tiks organizēti tāpat kā uz Brīvības ielas.

Foto: Evija Trifanova/LETA
Paralēli tam jau no agra pavasara, iestājoties labvēlīgākiem laika apstākļiem, atsākti pērn iesāktie būvdarbi Krišjāņa Barona ielā,

tiek rekonstruēta Turaidas iela, Lubānas ielā izbūvētas papildu satiksmes joslas kreisajam pagriezienam uz Ilūkstes un A.Saharova ielu.

Tāpat tiek organizēta lifta ierīkošana Vanšu tiltam Daugavas labajā krastā, uzlabojot vides pieejamību māmiņām ar ratiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Vēl notiek Platnīcas un Rudbāržu ielas pārbūve un Gatiņa un Tadenavas ielu rekonstrukcija.

Gājēju ērtībām tiks izbūvēta ietve Ķīšezera ielas posmā no Ķīšezera ielas Nr. 11 līdz Rusova ielai, lai sabiedriskā transporta pasažieri ērti varētu nokļūt līdz VID ēkai.

Tāpat šajā būvsezonā plānota virkne uzlabojumu satiksmes organizācijas uzlabošanā: ātrumvaļņu izbūve 40 galvaspilsētas ielās, neregulējamu gājēju pāreju pārbūve vai jaunu izveide 20 vietās un pieci jauni luksofori.

20160526_095820_0538.jpg

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu