Pērn Priekuļu novadā smago avāriju izraisījis ASV karavīrs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Valsts policija drīzumā plāno nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietu par smagu avāriju, kuru izraisīja ASV karavīrs. Avārijā cieta pieci cilvēki, tostarp ar Latvijas karogu startējušais krievu autorallija pilots Vasilijs Grjazins.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse apstiprināja, ka policija pabeigusi ceļu satiksmes negadījuma izmeklēšanu, kas notika 2015.gada 11.jūlijā Priekuļu novadā, Veselavas pagastā uz autoceļa Rīga-Veclaicene.

Kā noskaidrots izmeklēšanā, tad automašīna «Toyota Yaris», kuru vadīja 1989.gadā dzimis vīrietis, pārkāpjot satiksmes noteikumus, iebrauca pretējā braukšanas joslā un sadūrās ar automašīnu «Mitsubishi Lancer».

Izmeklēšanā noskaidrots, ka automašīnas «Toyota Yaris» vadītājs ir pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā cieta pieci cilvēki.

Avārijas izraisītājs dzēris nebija.

Lai arī avārija notika pērn un presē parādījās informācija, ka pie «Mitsubishi» stūres atradies Grjazins, aģentūrai LETA izdevās noskaidrot vēl kādu faktu, proti, «Toyota» avārijas brīdī stūrējis ASV karavīrs. Virse to nekomentēja, taču apstiprināja, ka šoferis ir ASV pilsonis un divi no «Toyota» cietušajiem pasažieriem arī ir ASV pilsoņi.

Negadījumā nopietnas traumas guva abi auto vadītāji, kuri tika nogādāti reanimācijā.

Abu automašīnu pasažieri guva dažāda rakstura traumas.

Pagājušā gada nogalē portāla «Motorsport» krievu versija vēstīja, ka ar Latvijas karogu startējušais krievu autorallija pilots

Grjazins pērn decembra sākumā piedalījies pirmajās sacensībās pēc avārijas.

Lai arī bija paredzēts, ka Grjazina pilnīga atlabšana prasīs aptuveni gadu, sportists no slimnīcas tika izrakstīts tikai pērn augusta sākumā, gada nogalē Grjazins aizvadījis pirmās sacensības, pie spēkrata stūres atrodoties pusotru stundu.

Jau ziņots, ka kopš Krievijas veiktās Krimas aneksijas ASV rotācijas kārtībā nodrošina pastāvīgu savu karavīru klātbūtni Latvijā, lai stiprinātu Baltijas drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu