Plašajos reidos Latvijā noķerti astoņi iereibuši ceļu satiksmes dalībnieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Plašajos pirmssvētku reidos policija vakar uz Latvijas ceļiem aizturēja astoņus iereibušus ceļu satiksmes dalībniekus, aģentūru LETA informēja Valsts policija. Pa diviem iereibušiem autovadītājiem noķerts Zemgalē, Vidzemē un Rīgas apkārtnē, bet pa vienam - Latgalē un Kurzemē.

Reidos vakar pārbaudīti 10 499 transportlīdzekļu vadītāji. No tiem trīs autovadītājiem alkohola daudzums asinīs bija no 0,5 līdz 1 promilei, bet pieciem - vairāk nekā 1,5 promiles.

Savukārt vēl 28 šoferiem organismā konstatētas līdz 0,5 promiles alkohola, kas teorētiski ļauj vadīt transporta līdzekli. Policija uzsver, - lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem, attieksmi pret savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī pret satiksmes drošību kopumā.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vakar sodīti 199 autovadītāji. Visvairāk - 79 - ātruma pārsniedzēji noķerti Rīgas apkārtnē, 53 - Vidzemē, 31 - Zemgalē, 23 - Latgalē, bet 13 - Kurzemē.

Vakar sodu saņēma arī divi agresīvi autovadītāji, kuri sodīti Rīgas reģionā.

Kopumā policija vakar Latvijā noformējusi 667 administratīvā pārkāpuma protokolus, vairāk nekā puse no kuriem noformēti Rīgas apkārtnē.

Vakar Latvijā tika reģistrēti 97 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta 19 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu