Karstuma ietekmē ceļš vietām var kļūt slidens

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Melno ceļa segumu saulei uzkarsējot vairāk par +50 grādiem, tā sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk kust, tāpēc ceļš var kļūt slidens, atgādina «Latvijas Valsts ceļi».

Par bitumena izsvīdumiem autovadītāji aicināti ziņot Satiksmes informācijas centram pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555.

«Latvijas autoceļu uzturētājs» apstrādā svīdumu vietas, tās vienmērīgi nokaisot ar smilti vai sīkām šķembām, tādējādi uzlabojot transporta riteņu un asfalta seguma virsmas saķeri. Pēc nepieciešamības darbs tiek veikts atkārtoti.

Līgo dienā ceļa virsmas temperatūra atsevišķos posmos pakāpās līdz +52 grādiem, bet šā gada 2.jūnijā Kurzemē asfalta segums sakarsa līdz pat +57 grādiem.

Jāņu dienā asfaltēto ceļu virsmas temperatūra saules apspīdētajos posmos daudzviet pakāpusies virs +50 grādiem, vietām Zemgalē un Daugavpils apkaimē sasniedzot +54 grādus, liecina dati no ceļu sensoriem.

Karstākās dienas būs 25. un 26.jūnijs, kad gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +33 grādus, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu