Sestdien pārbaudīti 22 692 autovadītāji; četriem - 1,5 un vairāk promiles

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Policijas reidos sestdien pārbaudīti 22 692 transportlīdzekļu vadītāji. No 18 pieķertajiem šoferiem, kuri pie stūres sēdušies reibumā, četriem organismā konstatētas 1,5 un vairāk promiles alkohola, informēja Valsts policijā.

Septiņiem autovadītājiem alkohola koncentrācija organismā bijusi no 0,5 līdz vienai promile, bet četriem- viena līdz 1,5 promiles. Vēl trīs transportlīdzekļu jaunajiem vadītājiem konstatētas 0,2-0,5 promiles, kas uzskatāms kā pārkāpums.

Savukārt līdz pieļaujamai normai - 0,5 promilēm - reibums konstatēts 45 šoferiem. Kā uzsver Valsts policijā - lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem, attieksmi pret savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī pret satiksmes drošību kopumā.

Kā ziņots, sestdien policija pieķērusi 18 autovadītājus, kuri pie stūres sēdušies reibumā. Kā informē Valsts policijā, septiņi iereibuši autovadītāji aizturēti Rīgas reģionā, četri – Vidzemē, pa trim - Zemgalē un Kurzemē, bet viens – Latgalē.

Par atļautā ātruma pārsniegšanu protokoli noformēti 195 autovadītājiem, bet par agresīvu braukšanu – vienam.

Kopumā sestdien par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem noformēti 539 administratīvo pārkāpumu protokoli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu