Vecpiebalgas autoceļa posmā sāk remontdarbus par € 8,84 miljoniem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts reģionālā autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona posma pārbūvē tiks ieguldīti 8,844 miljoni eiro, pavēstīja Latvijas valsts autoceļu pārvaldītāja «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) Komunikācijas daļā.

LVC norādīja, ka kopējās būvdarbu izmaksas ir 8 844 562 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) un tos veiks ceļu būves uzņēmums «8CBR». Remontdarbus līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona (P30) posmā no Brežģu kalna līdz Vecpiebalgai uzsākti otrdien. Satiksmi būvdarbu zonā organizēs ar luksoforiem un tajā paredzamie ātruma ierobežojumi būs 50 vai 70 kilometri stundā.

Pēc LVC paustā, kopumā plānots pilnībā pārbūvēt 11 kilometrus ceļa. Tāpat paredzēts veidot jaunu ceļa zemes klātni, salizturīgo kārtu, šķembu pamatu un izbūvēt jaunu asfalta segu. Projekta ietvaros tiks atjaunotas arī sabiedriskā transporta pieturvietas, bet pašā Vecpiebalgā tiks izbūvēti jauni veloceliņi un ierīkotas vairākas gājēju pārejas.

Atbilstoši līguma nosacījumiem, būvniecības darbi jāpabeidz 270 dienu laikā, līdz ar to tie tiks turpināti arī nākamgad līdz vasaras beigām. Atkarībā no laika apstākļiem, būvniekiem ir iespēja ņemt tehnoloģisko pārtraukumu periodā, kad būvdarbus nav iespējams veikt nokrišņu dēļ.

LVC informēja, ka jau pagājušajā nedēļā uzsākti ceļa segas pārbūvei nepieciešamie priekšdarbi. Uz šosejas ir uzstādītas brīdinājuma zīmes, sākta trases uzmērīšana un nospraušana, kā arī koku, krūmu un meža zāģēšana. Ceļu satiksmes dalībniekiem papildus jārēķinās, ka laiks, kas pavadīts ceļā, būs robežās no 25 līdz 50 minūtēm, jo kopumā tiks uzstādīti pieci luksofori. Būvdarbu laikā ceļa satiksme tiks organizēta secīgi pa vienu vai otru brauktuvi.

Pērn uz Vecpiebalgas autoceļa jau sākti būvdarbi posmā no pārvada pār bijušo dzelzceļa līniju līdz Brežģa kalnam aiz Taurenes no 24,60. līdz 38,00. kilometram, kurus plānots pabeigt līdz šā gada vasaras beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu