Juglā notiekošu remontdarbu dēļ veidojas sastrēgums Brīvības gatvē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Dienu pirms Brīvības ielas ceļa seguma atjaunošanas darbu sākšanas Rīgā izveidojies sastrēgums Brīvības gatvē, braucot Vidzemes virzienā, posmā no tirdzniecības parka «Alfa» līdz Murjāņu ielai.

Sastrēguma veidošanās iemesls ir remontdarbi Brīvības gatves un Murjāņu ielas krustojumā. Šo remontdarbu dēļ uz Brīvības gatves katrā virzienā ir slēgta viena josla.

Ņemot vērā atšķirīgo satiksmes intensitāti abos virzienos, šopēcpusdien sastrēgums izveidojies, tikai izbraucot no Rīgas.

Kā ziņots, jau rīt, 21.jūlijā, sāksies ceļa seguma atjaunošana Brīvības ielā, tādēļ gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi gandrīz visā ielas garumā. Autovadītājiem jārēķinās ar ievērojamiem satiksmes sablīvējumiem un pat slēgtu satiksmi atsevišķos ielas posmos.

Seguma atjaunošanas darbi tiks organizēti pa posmiem - no Raiņa bulvāra līdz Lāčplēša ielai un no Gaisa tilta līdz Juglas ielai.

Maksimālais atļautais braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 30 kilometriem stundā. Būs slēgta viena braukšanas josla katrā virzienā. Atsevišķās vietās sabiedriskā transporta pieturvietas nepieciešamības gadījumā tiks pārvietotas. Par to tiks ziņots atsevišķi.

Satiksmes departamenta vadība pirms darbu sākšanas ir tikusies ar visiem būvuzņēmējiem, kuri veiks seguma atjaunošanas darbus. Remontdarbu veicēji sola būvdarbus pabeigt līdz jaunā mācību gada sākumam. Būvdarbus organizēs nepārtraukti, arī nakts stundās, kad tiks ieklāts asfalts. Autovadītājiem jārēķinās, ka atsevišķos posmos brīvdienās un arī nakts stundās ielu posmi satiksmei varētu būt slēgti.

Būvdarbu laikā tiks mainīts segums ne tikai brauktuvei, bet arī pieguļošajām ietvēm. Gājējiem jāņem vērā, ka ietvju posmi, kuros veiks seguma atjaunošanu, tiks slēgti. Būvniekiem uzdots nodrošināt pārvietošanās iespējas pa brauktuvi, norobežojot to no kopējās transportlīdzekļu plūsmas.

Autovadītājiem jārēķinās ar nopietniem satiksmes sablīvējumiem un papildus ceļā pavadītu laiku. Pašvaldība aicina ar izpratni izturēties pret ieviestajiem ierobežojumiem un ievērot satiksmes organizācijas kārtību. Satiksmes organizācijas speciālisti iesaka jau laicīgi plānot savu ikdienas maršrutu, rēķinoties ar satiksmes ierobežojumiem, un, ja tas iespējams, apbraukt tos, izvēloties citu ikdienas maršrutu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu