Traģiskajā satiksmes negadījumā Ērgļu novadā iesaistītie bijuši alkohola reibumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Satiksmes negadījumā Ērgļu novadā, kurā dzīvību zaudējis kāds 1990.gadā dzimis vīrietis, iesaistītie bijuši alkohola reibumā, uzzinājām Valsts policijā.

Trešdienas vakarā Ērgļu novadā, autoceļa Pļaviņas – Ērgļi 25.kilometrā, avarējot automašīnai «Subaru Forester», dzīvību zaudējis kāds 26 gadus vecs vīrietis un vēl trīs cietuši. Visām personām konstatēts alkohola reibums.

Negadījums notika ap plkst.20:.0 un tā iemesli tiks skaidroti sāktajā kriminālprocesā, taču sākotnējā informācija rada pamatu aizdomām, ka galvenais iemesls šim negadījumam ir automašīnas vadīšana reibumā un, iespējams, vadītājs pie stūres ir iemidzis vai viņam tikusi novērsta uzmanība, kā rezultātā viņš zaudējis kontroli pār automašīnu, tā nobrauca no ceļa un, aizķeroties aiz pļavā esoša šķēršļa, apmeta kūleni, norāda likumsargi.

Policija pieļauj, ka bojā gājušais vīrietis, visticamāk, nebija piesprādzējies ar drošības jostu, kā rezultātā, automašīnai metot kūleni, tika izsviests no savas sēdvietas un automašīna viņam uzkritusi virsū. Automašīnā atradās vēl trīs cilvēki – 1991.gadā dzimis vīrietis, 1994.gadā dzimis vīrietis un 1972.gadā dzimis vīrietis, kuri guvuši sasitumus, taču no medicīniskās palīdzības atteikušies. Visiem cietušajiem konstatēts alkohola reibums.

Policija šobrīd cenšas noskaidrot, kurš no trīs vīriešiem ir vadījis transportlīdzekli. Ņemot vērā, ka neviena no personām savu vainu neatzīst un, lai novērstu izvairīšanos no atbildības, saskaņā ar Kriminālprocesa likumu visi trīs vīrieši aizturēti un nogādāti policijas iecirknī, norāda likumsargi.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess. Tā ietvaros nozīmētas ekspertīzes. Likumsargi norāda, ka vainīgajam autovadītājam draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Viens no trešdienas negadījumā iesaistītajiem vīriešiem jau ir pabijis policijas redzeslokā. Šā gada 11.aprīlī viņš tika pieķerts pie stūres 2,55 promiļu reibumā uz autoceļa Vecpiebalga – Ineši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu