Siltumtrases remonts radīs sastrēgumus uz Brīvības ielas Rīgas centrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šobrīd ir sākti un līdz oktobrim turpināsies vērienīgi siltumtīklu rekonstrukcijas darbi Brīvības ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai.

Darbu veicēji nodrošina transportlīdzekļu kustību abos virzienos, taču, tā kā brauktuve ir sašaurināta, kustība ir apgrūtināta un veidojas sastrēgumi.

Kopumā tiks rekonstruēti siltumtīkli 422 metru garumā. Siltumtīklu rekonstrukciju plānots pabeigt oktobrī, TVNET pavēstīja AS Rīgas siltums Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Siltumtīkli Brīvības ielā ekspluatācijā ir jau teju 50 gadu un tie ir neapmierinošā stāvoklī. Ilgstošas ekspluatācijas rezultātā, kā arī intensīvas transporta kustības dēļ, siltumtīklu būvkonstrukcijas, atrodoties paaugstinātu mainīgu slodžu ietekmē, vietām sākušas plaisāt un drupt.

Caur bojātām būvkonstrukcijām siltumtīklu kamerām un kanālos, ieplūstot sāli saturošam sniega un lietus ūdenim, esošās metālkonstrukcijas un cauruļvadi korodē. Atsevišķos siltumtīklu posmos ir paaugstināti gruntsūdeņi, kas arīdzan bojā noslēgarmatūru un cauruļvadus.

Siltumizolācija ir nolietojusies un vairs neatbilst normatīvo aktu prasībām, radot palielinātus siltumenerģijas zudumus. Siltumtīklos regulāri tiek konstatētas noplūdes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu