Gājēji atkal varēs normāli pārvietoties pa Brīvības ielu būvdarbu laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments aizrādījis būvniekam par nepieciešamību nodrošināt gājēju kustību ietvju seguma atjaunošanas laikā Brīvības ielā.

Kā atzina būvdarbu veicēji, visneērtākais posms gājējiem būvdarbu laikā ir tieši posms no Gaisa tilta līdz G.Zemgala gatvei, kur ietve ir apvienota ar veloceļu. Tāpat būtiski apgrūtināta gājēju pārvietošanās ir pazemes inženierkomunikāciju remonta dēļ, kas notiek paralēli ietves seguma nomaiņai.

Rīgas Domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dimante atgādināja - lai nerastos situācijas, kad jaunais asfalts plānotas inženierkomunikāciju labošanas dēļ atkal jāuzlauž, komunikāciju valdītāji pirms seguma atjaunošanas veic pazemes komunikāciju remontu.

Būvdarbu veicējiem uzdots nodrošināt ērtu gājēju kustību no Gaisa tilta līdz gājēju tunelim pa ielas labo pusi (virzienā uz Teiku).

Tālāk gājēji aicināti izmantot tuneli, lai šķērsotu ielu, un pārvietošanās būs nodrošināta pa ielas kreiso pusi. Būvdarbu laikā gājējiem jārēķinās ar neērtībām, proti, šķembām klātu segumu.

Kā uzsver būvdarbu veicēji, šodien, ņemot vērā būvdarbu specifiku, var būt īslaicīgas ar pārvietošanās neērtības šķembu ieklāšanas un sablīvēšanas laikā.

Satiksmes departaments aicina visus satiksmes dalībniekus būvdarbu laikā rūpīgi sekot līdzi ceļa zīmēm un norādēm, kā arī ar sapratni izturēties pret īslaicīgajiem ierobežojumiem. Būvdarbu laikā kā autovadītājiem, tā arī velobraucējiem un gājējiem jārēķinās ar ierobežojumiem, satiksmes sablīvējumiem un ceļā papildus pavadītu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu