Analizēs, cik autovadītāju satiksmē piedalās bez TA un OCTA

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP), Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) un privātfirma «KleinTech Services» vienojušies kopīgā iniciatīvā – veicot transportlīdzekļa plūsmas uzraudzību, apzināt to autovadītāju skaitu, kas reāli ikdienā piedalās satiksmē bez derīgas tehniskās apskates un obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA), informēja VP pārstāve Ilze Jurēvica.

Analizējot iegūtos datus, sagaidāms, ka tiks iegūta objektīvāka informācija par satiksmes dalībnieku paradumiem attiecībā uz šo normu izpildi. Monitoringa laikā pārkāpumu protokoli netiek sastādīti.

Pilotprojekta realizācijas laikā privātfirma izvietos videonovērošanas kameras vairākās vietās Rīgā, Jelgavā, Rēzeknē un Ventspilī. Līdz šim ar kamerām veikta transportlīdzekļu uzraudzība 13.janvāra ielas krustojumā ar Krasta ielu, kur papildus tehniskās apskates un OCTA esamībai uzraudzīta sabiedriskā transporta joslas godprātīga izmantošana. Tāpat no jūlija līdz septembrim transportlīdzekļu uzraudzība veikta Krasta ielā pretī tirdzniecības centram «Mols».

Monitorings katrā no šīm vietām tiek veikts vismaz divus mēnešus. Transportlīdzekļu uzraudzības laikā apzinātajiem likumpārkāpējiem netiks izrakstīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Pilotprojekta noslēgumā iegūtos datus plānots apkopot un izvērtēt, lai saprastu, vai un kādā veidā šo informāciju iespējams izmantot ceļu satiksmes drošības uzlabošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu