CSSD vēlas daļu savas 2015.gada peļņas novirzīt fotoradaru iegādei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) vēlas daļu savas pagājušā gada peļņas neiemaksāt valsts budžetā, bet gan izmantot fotoradaru iegādei.

Pārresoru koordinācijas centra informatīvajā ziņojumā, ko otrdien, 16.augustā, paredzēts izskatīt valdības sēdē, minēts, ka CSDD būtu jāieskaita Valsts kasē par pagājušo gadu dividendes 1 362 325 eiro apmērā. Taču finansējumam fotoradaru iegādei un uzstādīšanai ir nepieciešami 1 327 953 eiro, un CSDD no saviem līdzekļiem šādu summu nevarēs nodrošināt.

Atlikušo daļu, kas pārsniedz fotoradaru iegādei un uzstādīšanai nepieciešamo līdzekļu apjomu, CSDD ieskaitīs Valsts kasē.

Sākotnēji Finanšu ministrija nav piekritusi šādam lūgumam, norādot, ka tas radīs negatīvu ietekmi uz valsts budžetu, tomēr augusta sākumā sagatavotajā atzinumā tā norāda, ka neiebilst pret risinājumu sadalīt peļņu, lielāko daļu atvēlot fotoradaru iegādei, bet pārējo daļu iemaksājot Valsts kasē.

Tāpat peļņu savā rīcībā vēlas atstāt starptautiskā lidosta «Rīga» un kapitālsabiedrība «Latvijas gaisa satiksme».

Lidostas vēlme ir paturēt tās rīcībā peļņu 1 035 788 eiro apmērā, novirzot to ar lidostas drošības funkciju īstenošanu saistītā projekta «Jaunās paaudzes automatizētās drošības pārbaudes līnijas ar attālināto rentgena attēlu analīzes funkciju» realizācijai.

Savukārt kapitālsabiedrība «Latvijas gaisa satiksme» vēlas Valsts kasē neiemaksāt dividendes 423 789 eiro apmērā un novirzīt tās šogad sākto investīciju projektu īstenošanai, kā arī drošuma un kvalitātes paaugstināšanai, kas nepieciešama kapitālsabiedrības konkurētspējas palielināšanai.

Finanšu ministrija atzinumā norādījusi, ka neiebilst pret «Latvijas gaisa satiksmes» vēlmi neiemaksāt dividendes valsts budžetā, taču neatbalsta lidostas lūgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu