Jaunais fotoradars pie Durbes sešu stundu laikā fiksē 697 ātruma pārkāpējus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nedēļas nogalē netālu no Durbes, uz autoceļa Rīga-Liepāja, novietots fotoradars aptuveni sešu stundu laikā fiksējis 697 ātruma pārkāpējus, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Daiga Valdmane.

«Ikdienā foto radars reģistrē vidēji 120 ātruma pārkāpējus 12 stundu laikā, kas ir gana liels skaitlis un rada bažas par ceļu satiksmes drošību. Brīvdienās īsā laikā fiksētie teju 700 pārkāpumi liecina, ka daļa autovadītāju joprojām uzskata, ka atļautā braukšanas ātruma ierobežošana neattiecas uz viņiem,» izsakās VP pārstāve.

VP vēlreiz atgādina autovadītājiem apzināties risku, kādu rada atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana. Tā mazina autovadītāja spēju laicīgi reaģēt uz notiekošo, tādējādi tiek apdraudēta ne tikai paša, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošība. «Aicinām autovadītājus uz ceļa būt apdomīgiem un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu,» izsakās Valdmane.

Viņa norādīja, ka fotoradaru fiskētie pārkāpumi tiks izvērtēti, un ātruma pārkāpēji saņems pa pastu vēstuli ar aicinājumu samaksāt administratīvo sodu, ko iespējams arī pārsūdzēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu