Noskaties: Video, kas liks tev padomāt, pirms skaties telefonā, sēžot pie stūres

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu kompānija «AT&T» satiksmes drošības kampaņas ietvaros «Tas var pagaidīt!» radījusi video, kas ikvienam autovadītājam liks aizdomāties par telefona lietošanu pie stūres. Vai tiešām vēlme pārlūkot jaunākos «Instagram» attēlus, nospiest «patīk» pie draudzenes bildes «Facebook» vai pārslēgt dziesmu «Spotify» ir savas vai citu cilvēku dzīvības vērta?

Video vairāki jaunieši aptaujāti par iemesliem, kāpēc, sēžot pie stūres, viņi mēdz lietot telefonu. Lielākoties viņi nenopietni atbild, ka raksta īsziņas, kā arī pārlūko visus iespējamos sociālos tīklus - «Instagram», «Twitter», «Facebook», niekojas «Snapchat». Viena no jaunietēm atzīst, ka viņai braucot ir garlaicīgi, bet kāds puisis klāsta, ka braucot liela nozīme ir blakussēdētājam, kurš pabrīdina: «Sarkanā gaisma! Sarkanā gaisma!»

«Ja nu [internetā] notiek kaut kas aizraujošs?!» saka viena no meitenēm. Vēl kāds piebilst, ka reizēm aizdomājas: «Kāpēc es to daru?» - taču turpina braucot lūkoties telefonā.

Pēc īsās aptaujas jauniešiem pievienojas kāda meitene Džeisija ar kustību traucējumiem. Viņa īsumā izstāsta, kas ar viņu noticis - 21 gada vecumā, viņai atgriežoties no koledžas izlaiduma, kāds autovadītājs, kura uzmanību novērsis telefons, pie sarkanās gaismas veicis kreiso pagriezienu, nogriežot ceļu smagajam auto. Tas savukārt, izvairoties no sadursmes, ietriecies Džeisijas ģimenes automašīnā.

Smagajai autoavārijai bijušas traģiskas sekas - tajā bojā gājuši abi meitenes vecāki, savukārt jauniete gūto traumu dēļ divus mēnešus slimnīcā cīnījusies par savu dzīvību, bet pēc tam vēl divus mēnešus pavadījusi rehabilitācijas klīnikā, mācoties no jauna staigāt, runāt, ēst, rūpēties par sevi un sadzīvot ar daļēji paralizētu ķermeni un ar domu, ka tētis viņu nevarēs pavadīt pie altāra kāzu dienā.

Pēc meitenes stāsta uzklausīšanas jauniešiem uzdots jautājums - vai, skatoties uz Džeisiju, tu joprojām nosauktu šos pašus iemeslus telefona lietošanai pie stūres?

Viens no puišiem, skatoties meitenei acīs, it kā taisnojas, ka pie stūres telefonu izmanto tik maz, cik vien iespējams, lai pārslēgtu dziesmas, taču ātri saprot, cik stulbi šādas atrunas izklausās. Pie līdzīga secinājuma nonāk arī pārējie «grēksūdzes» dalībnieki, kuri iepriekš nekad nav aizdomājušies, ka kaut kam tik muļķīgam kā telefona lietošanai pie stūres var būt dzīvības cena.

Tas var pagaidīt!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu