Ar kontrolētu sprādzienu likvidēta aizdomīgā soma pie Rīgas Centrālās stacijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veicot kontrolētu sprādzienu, šo pēcpusdien likvidēta aizdomīgā soma pie Rīgas Centrālās stacijas. TVNET lasītāji iepriekš ziņoja, ka piektdien ap pulksten 15.30 ierobežota satiksme pretī Centrālajai dzelzceļa stacijai un tirdzniecības centram Origo. Tuvējās ielās veidojās sastrēgumi. Valsts policija ziņo, ka somā esošais priekšmets vizuāli līdzinājās mulāžai ar pulksteņa mehānismu, kas arī radīja aizdomīgos trokšņus.

Aizdomīgas iepirkuma somas dēļ šo pēcpusdien bija slēgta satiksme 13.janvāra ielas posmā pie ātrās ēdināšanas restorāna «McDonald's» - virzienā no Merķeļa ielas uz Raiņa bulvāri.

Tāpat no tuvumā esošās viesnīcas «Opera Hotel» tika evakuēti iemītnieki.

Foto: TVNET

Satiksmei slēgtajā zonā saistībā ar ārkārtas situāciju kādu laiku bija apturēta arī sabiedriskā transporta kustība, apstiprināja uzņēmuma «Rīgas satiksme» pārstāvis Viktors Zaķis. Jebkādi lēmumi par satiksmes atjaunošanu tikšot pieņemti pēc tam, kad būs skaidrs, kas noticis, sacīja Zaķis.

Video translācija no notikuma vietas liecina, ka ap plkst. 16:25 transporta satiksme 13.janvāra ielā atjaunota. Pirms tam speciālo uzdevumu vienības «Omega» darbinieki somu pārbaudīja ar kontrolētu sprādzienu. Policijas darbinieki lūdza ielas pretējā pusē esošos cilvēkus pirms eksplozijas atkāpties no notikuma vietas līdz pat stacijas pusē esošās spēļu zāles «Fēnikss» sienai.

Kamēr speciālisti vēl nebija pārbaudījuši aizdomīgo somu, Rīgā uz laiku bija gandrīz apstājusies bija arī tramvaju satiksme Krišjāņa Barona ielā. «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis atzina, ka iespējas kaut kādā veidā novirzīt sabiedriskā transporta plūsmu no Rīgas centra bija izsmeltas.

Sākotnēji vēl ir bijusi kaut kāda iespēja novirzīt transportu, taču, kad tika paplašināta slēgtā teritorija, uzņēmuma iespējas novirzīt satiksmi bija «absolūti ierobežotas».

    Foto: TVNET
    Foto: TVNET
    Foto: TVNET
    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu