Ceļu policija 24 stundu garumā pastiprināti veiks ātruma kontroli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļu policija šodien «Edward» dienas laikā rīkos reidus 24 stundu garumā, pievēršot uzmanību mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, bērnu sēdeklīšu un drošības jostu lietojumam, kā arī veiks pastiprinātu ātruma kontroli.

Kā informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte, «Edward» dienas laikā Ceļu policija rīkos reidus 24 stundu garumā. Šī diena vienlaicīgi norisināsies visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, un to organizē Eiropas ceļu policijas tīkls (TISPOL) sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Projekta mērķis vērš sabiedrības uzmanību tam, ka ik dienu uz Eiropas ceļiem iet bojā vidēji 70 cilvēki.

Reidu laikā pastiprināta uzmanība tiks pievērsta mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, bērnu sēdeklīšu un drošības jostu lietojumam, kā arī likumsargi veiks pastiprinātu ātruma kontroli. Tāpat īpaša uzmanība tiks pievērsta vadītāju, kuri pie transportlīdzekļa stūres sēdušies reibuma stāvoklī, atklāšanai.

Paredzēts, ka uz Babītes-Salaspils apvedceļa pie Piņķiem Valsts policija šodien plkst.14 rīkos preses konferenci, atklājot projekta «Edward» dienu bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem un smagi ievainotajiem cilvēkiem.

Klātesošie preses konferences laikā tiks iepazīstināti ar plašāku šī projekta mērķa un tā nozīmes izklāstu, uzsverot iespējamos riskus uz ceļa un to mazināšanas iespējas.

Paredzēts, ka preses konferencē piedalīsies Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvji, kuri dalīsies ar emocijām un sajūtām, kādas rodas, izbraucot uz negadījumiem ar smagām sekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu