No sestdienas par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No sestdienas, 1. oktobra, līdz nākamā gada 1.aprīlim nav jāmaksā par iebraukšanu Jūrmalā, TVNET informēja Jūrmalas pilsētas domē. Iebraukt bez maksas kūrortpilsētā rudens un ziemas periodā var jau ceturto gadu.

2016.gada sešu mēnešu periodā – no 1.aprīļa līdz 28.septembrim – nopirkti 912 000 vienreizējo caurlaižu iebraukšanai Jūrmalā, kas ir par 18 000 vairāk nekā šajā pašā periodā pērn. Salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis arī to pilsētas viesu skaits, kuri iebraukšanas caurlaidi iegādājušies, izmantojot mobilos pakalpojumus. Šogad ar mobilā tālruņa starpniecību nopirkts 121 000 caurlaižu, pērn – 93 000.

Kopējais pašvaldības ieņēmumu apjoms par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā šogad ir 2,07 miljoni eiro.

Līdzekļi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti pilsētvides labiekārtošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai un citiem pilsētas attīstības pasākumiem.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā 20 gadus,

kopš 1996. gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013. gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu uzņēmumu attīstību un veicinātu pilsētas viesu skaita pieaugumu gada aukstajā periodā. Savukārt vasaras sezonā ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi, nodrošinātu dabas un kūrorta resursu aizsardzību un ilgtspējīgu apsaimniekošanu.

No 1.aprīļa līdz 30.septembrim par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā 2 eiro.

Visa gada garumā vietās, kur atļauta automašīnu novietošana, autostāvvietas ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2013. gada 25. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 28 «Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu