Rīt Kurzemes pusē iespējams slapjš sniegs; citur uz ceļiem var veidoties «melnais ledus»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VINCENT JANNIK / ANP

Piektdien no rīta Kurzemes pusē ir iespējams slapjš sniegs, atsaucoties uz Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm, brīdina VAS «Latvijas valsts ceļi» (LVC), uzsverot, ka arī daudzviet citur uz ceļiem var veidoties tā sauktais «melnais ledus», un aicinot izvēlēties mainīgajiem apstākļiem piemērotu braukšanas ātrumu.

Autovadītājiem jābūt īpaši piesardzīgiem uz ceļiem rīta stundās, jo mainīgos laika apstākļos uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpēm, uz ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, var veidoties atkala jeb «melnais ledus».

Auto vadāmību var apgrūtināt arī lietus un kritušās koku lapas.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu!

LVC arī atgādina, ka

valsts ceļu tīklā turpinās būvdarbu sezona.

Visvairāk būvdarbu posmu uz valsts autoceļiem joprojām ir uz Ventspils šosejas (A10). Tur darbi turpinās četros posmos no Jūrmalas šosejas līdz Tukuma rotācijas aplim. Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, ieteicamie apbraucamie ceļi ir caur Jūrmalu vai pa Liepājas šoseju (A9).

Kurzemē remonts notiek arī uz reģionālā autoceļa Talsi–Stende–Kuldīga (P120), kur, sākot no Talsiem, ir pieci luksoforu posmi. Ir slēgta satiksme uz pārvada pār Ventspils šoseju (A10), tā ir novirzīta pa nobrauktuvēm, ar apgriešanos uz Ventspils šosejas.

Darbi turpinās uz Liepājas šosejas (A9) uz tilta pār Kauguru kanālu; satiksme novirzīta pa pagaidu tiltu, to regulē luksofors; atsevišķos gadījumos satiksme var būt palēnināta.

Vidzemē ceļu remonts turpinās:

- uz tilta pār Gauju Siguldā (P8), kur satiksme pa vienu joslu tiek organizēta ar luksoforiem; lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, aicinām izmantot tiltus Murjāņos vai Cēsīs;

- uz Vidzemes šosejas (A2) no Siguldas Līgatnes virzienā;

- uz Valmieras šosejas (A3), kur posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam ir pieci luksoforu posmi; ja nepieciešams, vienā no tiem satiksmi organizē regulētāji un jārēķinās ar papildu stundu ceļā;

- pirms Vecpiebalgas (P30) ir būvdarbu posms 10 km garumā un arī papildu stunda ceļā;

- ar papildu stundu jārēķinās, braucot no Augšlīgatnes uz Nītauri (P32).

Zemgalē lielākie būvdarbi:

- uz autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) posmā Krasti–Ērberģe; tur ir divi luksoforu posmi un jāieplāno papildu 20 minūtes ceļā; vienā posmā satiksme novirzīta pa apvedceļu;

- uz autoceļa Ķekava–Skaistkalne (P89) posmā no Bārbeles līdz Lietuvas robežai jārēķinās ar pieciem luksoforu posmiem un papildu 40 minūtēm ceļā.

Latgalē lielākie būvdarbi turpinās:

- no Krāslavas Kombuļu virzienā (P62); tur ir četri luksoforu posmi, kas prasa pusstundu;

- no Daugavpils Silenes virzienā (P68), kur arī četri luksoforu posmi un gandrīz stunda ceļā.

Būvdarbi notiek arī uz autoceļa Višķi–Nīcgale (P64) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Dubnai.

Informācija par būvdarbiem valsts autoceļu tīklā ir pieejama VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv, kā arī pa diennakts bezmaksas informatīvo telefonu 80005555 un aplikācijā Waze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu