Apledojuma veidošanās šorīt vietām apgrūtina braukšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt vietām apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja «Latvijas valsts ceļi».

Apledojušos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no plkst.4 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 31 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienība.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Bīriņu pagrieziena līdz Ainažiem, Rīgas apvedceļa posmā Salaspils - Babīte, kā arī Bauskas virzienā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas virzienā no Rīgas līdz Kalnciemam un Ventspils virzienā no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Liepājas, Limbažu, Ogres, Talsu un Tukuma apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām neliels sniegs, slapjš sniegs. Atsevišķos posmos uz autoceļiem veidosies apledojums.

Autobraucējus aicina atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu