Latgalē un Vidzemē šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sniega un apledojuma dēļ šorīt Latgalē, kā arī dažviet Vidzemē, galvenokārt Rīgas apkārtnē, ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, turpretim Zemgalē un Kurzemē braukšanas apstākļi ir apmierinoši, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Latgalē ir apgrūtināta braukšana pa visiem lielajiem ceļiem, kas ved uz Daugavpili, Rēzekni un Balviem.

Vidzemes ziemeļos savukārt apgrūtināta braukšana ir autoceļa A2 jeb Siguldas šosejas posmā no Virešiem līdz Veclaicenei, kā arī autoceļa A3 jeb Valmieras šosejas posmā no Strenčiem līdz Valkai.

Arī Pierīgā ir apgrūtināta braukšana pa ceļiem Vidzemes virzienā - braucot pa Siguldas šoseju autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem no Rīgas līdz pat Līgatnei, bet, braucot pa Valmieras šoseju - no Rīgas līdz Braslai. Apledojums veidojas arī uz Rīgas apvedceļa no Vidzemes šosejas līdz Salaspilij, kā arī uz autoceļa A6 jeb Daugavpils šosejas no Salaspils līdz Ogrei.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien ir gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs un lietus. LVC uzsver, ka mainīgos laika apstākļos zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū.

Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz gandrīz neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos jābrauc arī pa grants ceļiem, jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu