Igaunijā aiztur piedzērušos Ecolines šoferi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šovakar Igaunijā aptuveni 20 kilometrus no Latvijas robežas ceļu policija apturējusi firmas Ecolines pasažieru autobusu, kas bija ceļā uz Rīgu, taču 50 gadus vecais autobusa šoferis bija alkohola reibumā. Pēc tam pie stūres sēdusies kāda pasažiere, kurai bija attiecīga šofera apliecība. Ecolines vadība ar šo sievieti uzturējusi kontaktus, taču komunikācija bijusi ļoti haotiska, ziņo Igaunijas mediji. Sieviete ar autobusu atbraukusi līdz Latvijas robežai, kur sagaidīts cits transportlīdzeklis no Rīgas.

Igaunijas ceļu policija autobusu aizturējusi aptuveni 20 kilometru pirms Iklas robežkontroles punkta. Šoferis atzinis, ka dzēris šņabi, bet otrs viņa pārinieks, kas arīdzan bijis alkohola reibumā, izkāpis jau Pērnavā vēl pirms ceļu policija paspēja autobusu apturēt.

Tā kā vienai no autobusa pasažierēm, kādai Igaunijas pilsonei bija attiecīgas kategorijas autovadītāja apliecība, kas ļāva vadīt šādu transportlīdzekli, autobusa vadību pārņēmusi viņa.

Pēc aptuveni trīs stundu ilgas gaidīšanas notikuma vietā [uz Latvijas un Igaunijas robežas] ieradās cits autobuss, kas pasažierus nogādāja Rīgā. Dažiem autobusa pasažieriem tālāk bija jādodas uz Varšavu, Viļņu un citām pilsētām. Autobusā sākotnēji atradās aptuveni 20 cilvēki.

Igaunijas ceļu policijai par aizdomīgo pasažieru autobusu, kas brauca pa šoseju Tartu – Pērnava – Ikla, sākotnēji ziņojuši aculiecinieki, kuriem šofera braukšanas stils šķitis aizdomīgs. Turklāt autobuss vairākas reizes strauji bremzējis, šādi izraisot reālas avārijas situācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu