Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa galvenajiem autoceļiem visos reģionos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BODO MARKS / DPA

Šorīt sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visos reģionos, aģentūru LETA informēja «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Šobrīd apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Bauskas un Jelgavas šosejām visā to garumā, pa Rīgas apvedceļu posmā Salaspils - Babīte, pa Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem, pa Vidzemes šoseju no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenee, pa Valmieras šoseju no Braslas tilta līdz Stalbei un no Strenčiem līdz Valkai, pa Daugavpils šoseju no Ogres līdz Lielvārdei un no Pļaviņām līdz Paterniekiem, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Anneniekiem, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Strazdei un no Talsiem līdz Popei, kā arī Terehovas un Medumu virzienos visā posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Limbažu apkārtni.

Sniegotos un apledojušos ceļa posmus ceļu uzturētāji tīrot un kaisot ar pretslīdes materiāliem. Šorīt ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 186 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Sinoptiķi prognozē, ka dienā daudzviet gaidāms sniegs, bet piekrastes rajonos arī slapjš sniegs. Dienā pastiprināsies arī vējš, kura ātrums brāzmās var sasniegt pat 22 metrus sekundē. Atsevišķos posmos uz autoceļiem veidosies apledojums.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas stilu un ātrumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu