Sniega un apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana pa daudziem galvenajiem autoceļiem Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināta braukšana pa daudziem valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā, liecina «Latvijas Valsts ceļi» informācija.

Šobrīd braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Vidzemes šoseju no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, pa Rīgas apvedceļu no Salaspils līdz Babītei, pa Daugavpils šoseju no Lielvārdes līdz Pāterniekiem, no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Medumiem, pa Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem, pa Bauskas un Jelgavas šosejām visā to garumā, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Anneniekiem un no Saldus līdz Liepājai, pa Liepājas - Rucavas šoseju, kā arī pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Lūdzas, Ogres un Valkas apkārtni.

Ceļu uzturētāji sniegotos un slidenos ceļa posmus tīrot un kaisot ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 139 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Sinoptiķi prognozē, ka dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, tomēr vietām gaidāms neliels sniegs. Atsevišķos posmos uz autoceļiem veidosies apledojums.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu