Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu valsts centrālajā un austrumu daļā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sniegs un apledojums šorīt lielākoties apgrūtina braukšanu pa galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem valsts centrālajā un austrumu daļā, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» apkopotā operatīvā informācija.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no plkst.4 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 78 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Veclaicenes virzienā no Rīgas līdz Vangažiem, Rīgas apvedceļa posmā no Baltezera līdz Saulkalnei, kā arī Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Lielvārdei, no Pļaviņām līdz Nīcgalei, no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Rēzeknes apvedceļa.

Tāpat apgrūtināta ir braukšana Jelgavas virzienā no Jelgavas līdz Meitenei un Liepājas virzienā no Kalnciema līdz Anneniekiem un no Skrundas līdz Liepājai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Daugavpils, Dobeles, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi priekšpusdienā vietām nelieli nokrišņi slapja sniega veidā. Atsevišķos posmos uz autoceļiem var veidoties apledojums.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu