Pētījums par drošības uzlabošanu uz autoceļiem varētu izmaksāt apmēram 100 tūkstošus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pētījums par drošības uzlabošanu uz Latvijas autoceļiem varētu izmaksāt apmēram 100 tūkstošus eiro, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Satiksmes ministrijas (SM) Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns.

Viņš atgādināja, ka SM izstrādājusi Ceļu satiksmes drošības plānu 2017. līdz 2020.gadam, kur projektā paredzētajiem pasākumiem nepieciešami 12 miljoni eiro.

Vectirāns norādīja, ka drošības ziņā situācija uz Latvijas autoceļiem ar katru gadu uzlabojas, taču bojāgājušo skaits uz miljons iedzīvotājiem joprojām ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā (ES). Tādēļ Ceļu satiksmes drošības plāns paredz četru gadu laikā bojāgājušo skaitu samazināt par 50%. «Un, protams, ir jāvirzās uz uz 0%,» piebilda Vectirāns.

Viņš atzīmēja, ka, lai uzlabotu drošības situāciju uz ceļiem, iestādēm ir jāsadarbojas, tostarp paredzēts veikt pētījumu, kā Ceļu satiksmes drošības plāna mērķus sasniegt. Šāds pētījums varētu izmaksāt 100 tūkstošus eiro.

SM Autosatiksmes departamenta direktors arī stāstīja, ka īpaši kritiska situācija ceļu satiksmes negadījumu ziņā ir reģionos uz vietējiem autoceļiem. Tur notiek teju lielākā daļa satiksmes negadījumu, kuros ir bojāgājušo, īpaši uz grants ceļiem, kas vietām ir neizbraucami.

Jau vēstīts, ka satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) vadībā šodien notiks Ceļu satiksmes drošības padomes sēde, kuras laikā padomes locekļi tiks iepazīstināti ar SM sagatavoto Ceļu satiksmes drošības plāna 2017. līdz 2020.gadam projektu.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis sēdes dalībniekus informēs par esošo ceļu satiksmes drošuma stāvokli 2016.gada 10 mēnešos un priekšlikumiem ceļu satiksmes drošuma uzlabošanai.

Savukārt SM Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns stāstīs par Ceļu satiksmes drošības plāna 2017. līdz 2020.gadam izstrādi. Plāna projektā iezīmēti četri galvenie virzieni - preventīvie pasākumi ceļu satiksmes drošībā; satiksmes dalībnieku izglītošana un informēšana; satiksmes drošības risinājumu ieviešana autoceļu un ielu tīklā un reaģēšana uz ceļu satiksmes negadījumu un to seku mazināšana un novēršana.

Ceļu satiksmes drošības padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu ceļu satiksmes drošības jomā, lai paaugstinātu vispārējo ceļu satiksmes drošības līmeni valstī. Padomes priekšsēdētājs ir satiksmes ministrs Augulis, bet viņa vietnieks - iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu