Bēdīga statistika! Latvijā avārijās bojā gājušo skaits būtiski lielāks nekā ES

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Uz ceļiem bojā gājušo un cietušo skaits Latvijā joprojām ir būtiski lielāks nekā citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Par to, kā situāciju mainīt, šodien spriedīs Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē.

Satiksmes ministrija sagatavojusi satiksmes drošības plānu nākamajiem četriem gadiem. Tajā paredzētajiem pasākumiem nepieciešami 12 miljoni eiro, un tie iekļauj visdažādākās ieceres – sākot ar ceļu, velo un gājēju infrastruktūras uzlabošanu, kā arī izglītošanas pasākumiem, un beidzot ar glābšanas dienestu aprīkojuma uzlabošanu.

Kā norāda ministrija, Latvijā viskritiskākā situācija ceļu satiksmes drošības jomā bija 1991. gadā, kad negadījumos gāja bojā teju tūkstoš cilvēku.

Situācija šajos gados ir krietni uzlabojusies, un šogad var runāt par sešas reizes mazāku skaitli. Tomēr, rēķinot uz miljonu iedzīvotāju, pērn rādītājs bija viens no augstākajiem ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu