Cilvēki ir bagāti: Diennakts laikā par 854 pārkāpumiem € 20 000 sods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sabiedrība ir tik bagāta, ka tā ir gatava maksāt par ceļu satiksmes pārkāpumiem, ko fiksējuši stacionārie fotoradari. Kā norādīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs, vakar tika uzstādīti 20 jauni fotoradari un diennakts laikā tajos fiksēti 854 pārkāpumi, piespriežot naudas sodus aptuveni 20 000 eiro apmērā.

«Man piespriestie sodi šķiet neadekvāti, bet izskatās, ka sabiedrība ir tik bagāta, ka ir gatava maksāt par pārkāpumiem. Sabiedrība turpina rādīt nihilistisko attieksmi pret fotoradariem,» sašutumu pauda Golubevs.

Viņš informēja, ka

pēdējo divu gadu laikā ar 20 fotoradariem konstatēti 123 000 pārkāpumi, piespriežot naudas sodus vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā,

bet samaksāti ir apmēram trīs miljoni eiro.

CSDD valdes loceklis arī piebilda, ka nepareizi ir uztvert fotoradaru kā līdzekli valsts budžeta papildināšanai, bet ir jātiecas uz to, lai fotoradaros fiksēto pārkāpumu nebūtu vispār.

Līdz 2018.gada beigām Latvijā darbosies 100 fotoradari

Līdz 2018.gada beigām Latvijā darbosies 100 stacionārie fotoradari, šodien Ceļu satiksmes drošības padomi informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs.

Viņš stāstīja, ka patlaban Latvijā darbojas pirmajā un otrajā kārtā uzstādītie 40 fotoradari. Savukārt 2017.gadā, īstenojot projekta trešo kārtu, plānots uzstādīt vēl 20 stacionāros fotoradarus.

Līdz 2018.gada beigām ir jāuzstāda 100 stacionārie fotoradari, un patlaban saskaņošanai nosūtītas vietas, lai prioritāšu secībā atlasītu 40 pēdējā kārtā uzstādāmo ierīču vietas.

Golubevs uzsvēra, ka stacionāro fotoradaru uzstādīšanas vietās ir būtiski samazinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits.

Kopumā ar CSDD stacionārajiem radariem fiksēti teju 123 000 pārkāpumi, piespriežot naudas sodu teju 4,3 miljonu eiro apmērā. Taču par pārkāpumiem iekasēti 3,2 miljoni eiro.

Savukārt ārvalstīs reģistrētiem transporta līdzekļiem piespriesti naudas sodi 963 000 eiro apmērā, no kuriem samaksāti gandrīz 500 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu