CSDD vieglo auto kontrolē Rīgā konstatējusi būtiskas neatbilstības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), kopā ar Valsts policiju (VP) veicot kārtējo vieglo automašīnu tehniskā stāvokļa kontroli Rīgā, Krasta ielā, konstatējusi būtiskas un nepieņemamas neatbilstības spēkratu tehniskajā stāvoklī, pavēstīja direkcijas pārstāvis Rolands Rumba.

Viņš norādīja, ka dažās stundās no 63 pārbaudītajiem auto, deviņiem transportlīdzekļiem konstatēts neatbilstošs riepu protektora dziļums, kas svārstījās starp diviem un trim milimetriem (minimālais atļautais protektora dziļums ziemas riepai ir četri milimetri). Ņemot vērā bīstamos ceļa apstākļus ziemā, kā arī to, ka gaisa temperatūra diennakts laikā var svārstīties no -10 līdz +5 grādiem un pat vairāk, šādi auto ir tiešs drauds pārējiem autovadītājiem, kā arī gājējiem.

«Par nožēlu pat autoskolas instruktors apmācīja topošo autovadītāju ar auto, kuram riepas bija ar neatbilstošu protektora dziļumu, tādā veidā radot apdraudējumu gan topošajam autovadītājam, gan arī pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Savukārt kāda busiņa stāvoklis bija tik kritisks, ka tika nolemts anulēt tā tehniskās apskates uzlīmi,» atzina Rumba.

Par visiem minētajiem pārkāpumiem VP sastādīja administratīvo pārkāpumu protokolus. «Konstatēto būtisko pārkāpumu skaits liecina, ka šādas pārbaudes ir nepieciešamas un tās tiks organizētas arī turpmāk,» piebilda direkcijas pārstāvis.

No decembra ir spēkā Ministru kabineta noteikumi, kas paredz, ka vieglo auto ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem katra ass ir jāaprīko ar vienādām riepām. Ja līdz šim policija, kontrolējot jauno prasību izpildi, šoferiem izteica tikai brīdinājumus, tad turpmāk policija būs bargāka un sodīs tos, kuri neievēros prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu