Daudzviet jāuzmanās no «melnā ledus»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Medvedev / TASS

Lielā daļā Latvijas uz valsts ceļiem veidojas apledojums un neredzamais «melnais ledus» un braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, TVNET informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi» Komunikācijas daļā. Autovadītājus tādēļ jābūt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem, un jāizvēlas laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un maniere.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi patlaban ir uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem Pierīgā, kā arī uz galvenajiem ceļiem Zemgalē un Kurzemē.

Ar braukšanas apstākļu karti ir iespējams iepazīties mājas lapā www.lvceli.lv.

Ceļu apledojums un «melnais ledus» var izveidoties strauji un negaidīti, tāpēc autovadītājiem ir jābūt maksimāli piesardzīgiem, jāizvēlas ceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums un lielāka distance līdz priekšā braucošajiem. Apledojums īpaši var veidoties uz tiltiem un ceļu pārvadiem, kā arī jūras, ezeru, upju un citu ūdenstilpņu tuvumā.

Tā saucamais «melnais ledus» ir īpaši bīstams autovadītājiem, jo vizuāli ir faktiski nemanāms.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu