Ar saskaņotajiem paziņojumiem reģistrēto satiksmes negadījumu skaits pērn pieaug par 8,4%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar saskaņotajiem paziņojumiem fiksēto ceļu satiksmes negadījumu skaits Latvijā pagājušajā gadā palielinājies par 8,4%, salīdzinot ar 2015.gadu, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotā informācija.

Biroja dati vēsta, ka kopumā 2016.gadā uz saskaņoto paziņojumu pamata reģistrēti kopumā 24 218 ceļu satiksmes negadījumu pretstatā 22 344 ceļu satiksmes negadījumiem gadu iepriekš. Tostarp lielākais ar saskaņotajiem paziņojumiem fiksētais ceļu satiksmes negadījumu skaits pagājušajā gadā bijis novembrī - 2200, janvārī - 2195 un septembrī - 2190, bet mazākais februārī - 1759 un martā - 1775.

Tāpat LTAB atzīmē, ka ar saskaņoto paziņojumu reģistrēto ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugums 2016.gadā bija līdzīgs kopējam ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugumam.

LTAB arī norāda, ka ceļu satiksmes negadījumu īpatsvars, kas reģistrēti uz saskaņoto paziņojumu pamata, pēdējos gados būtiski nemainās. Tostarp 2009.gadā ceļu satiksmes negadījumu īpatsvars, kas reģistrēti ar saskaņotajiem paziņojumiem, bija 53,5%, 2011.gadā - 62,5%, 2013.gadā - 63,7%, 2015.gadā - 65,1%, bet 2016.gadā - 64,8%.

«Līdz ar to var secināt, ka saskaņoto paziņojumu popularitāte ir diezgan augstā līmenī un šobrīd tikai 35,2% ceļu satiksmes negadījumu tiek fiksēti izmantojot Valsts policiju, kas vienlaikus norāda, ka arī smagi negadījumi, kuros cietušas personas vai transportlīdzekļi pēc sadursmes nevarēja turpināt piedalīšanos ceļu satiksmē, notiek reizi trijos gadījumos,» atzīmē LTAB pārstāvji.

Saskaņotie paziņojumi ceļu satiksmes negadījumos izmantojami, kad ceļu satiksmes negadījumā iesaistīti divi transportlīdzekļi, nav cietuši cilvēki, nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai, kā arī transportlīdzekļiem nav radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt. Šos paziņojumus aizpilda avārijā iesaistīto transporta līdzekļu vadītāji, neizsaucot policiju.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu