Vēlreiz apstrīd CSDD iepirkumu par elektromobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēlreiz apstrīdēts Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) iepirkums par elektromobiļu ātrās uzlādes staciju piegādi, montāžu un uzturēšanu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Šoreiz sūdzību iepirkumā iesniegusi SIA «ABB». Iepirkumā iesniegtās sūdzības izskatīšanas termiņu IUB vēl nav noteicis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka janvāra otrajā pusē sūdzību attiecīgajā iepirkumā iesniedza SIA «e-Mobility network», taču vēlāk kompānija sūdzību atsauca.

Tāpat ziņots, ka CSDD ir pagarinājusi pieteikšanos konkursā no 1.februāra līdz 27.februārim.

Ar CSDD iepirkumu par 70 elektromobiļu ātrās uzlādes staciju piegādi, montāžu un uzturēšanu 2016.gada decembra vidū tika iepazīstināta arī valdība. Iepirkums tiek īstenots Eiropas reģionālās attīstības fonda projektā «Elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras izveidošana». Plānotais līguma darbības termiņš - pieci gadi, kas tostarp ietver iekārtu uzturēšanu.

Plānots, ka pirmās stacijas varētu parādīties ne agrāk kā 2017.gada 1.septembrī. Vienlaikus pasūtītājs patur tiesības staciju skaitu samazināt par septiņām.

Atbilstoši nosacījumiem elektromobiļu ātrās uzlādes stacija paredzēta elektromobiļu gaitas akumulatoru uzlādei. Iekārtai būs jānodrošina divus līdzstrāvas uzlādes veidus ar CCS (Combo 2) un «CHAdeMO» tipa kontaktdakšām un vismaz vienu maiņstrāvas 43 kilovatu uzlādi ar «Type2» tipa kontaktdakšu. Lietotāju identifikācijai būs jāizmanto radiofrekfences identifikācijas kartes, izmantojot iekārtā iebūvētu RFID lasītāju.

Iekārtas plānots pieslēgt uzlādes tīkla vadības sistēmai, izmantojot vienota atvērtā tipa standarta OCPP (vismaz OCPP 1,5 vai jaunāka versija) komunikācijas protokolu. Iekārtas iekšējā atmiņā (whitelist) paredzēta datu uzglabāšanas iespēja, lai nodrošinātu klientu autorizāciju un uzlādi interneta sakaru pārrāvuma gadījumā. Pieslēgums interneta tīklam būs jānodrošina ar «Ethernet» vai vismaz 3G savienojuma palīdzību.

Iekārtas uzlādes kabeļu garumam būs jābūt vismaz trim metriem, lai nodrošinātu brīvu savienošanu ar transportlīdzekli jebkurā no divām pie iekārtas esošajām standarta izmēra stāvvietām. Iekārtai būs jānodrošina darbība apkārtējās vides temperatūras robežās no -25°C līdz +45°C.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu