Avārijās Latvijā cietuši 16 cilvēki, bet viens gājis bojā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Latvijā turpinoties ziemīgiem laika apstākļiem ar puteņiem un apledojumu uz ceļiem, vēl palielinājies reģistrēto avāriju skaits, turklāt tajās gājis bojā viens cilvēks.

Kā informēja Valsts policijā, vakar Latvijā reģistrēti 114 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 16 cilvēki, bet viens cilvēks Kurzemes pusē gāja bojā.

Kā informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova, traģiskākā avārija notika ap plkst.17.40 Saldus novada Kursīšu pagastā uz autoceļa Butnāri-Saldus-Ezere. Saduroties trim transportlīdzekļiem - kravas automašīnai «MAN», kuru vadīja 1966.gadā dzimis vīrietis, automašīnai «BMW», kuru vadīja 1976.gadā dzimis vīrietis, un automašīnai «Volkswagen Passat», pie kuras stūres bija 1983.gadā dzimusi sieviete - nāvējošas traumas guva «Volkswagen Passat» vadītāja. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Vakar avārijās septiņi cilvēki cieta Rīgā un tās apkārtnē, četri - Vidzemē, trīs - Kurzemē, bet divi - Zemgalē.

Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi sešus autovadītājus - pa diviem Rīgā, Zemgalē un Vidzemē.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 96 protokoli, kas ir mazāk nekā vidēji ikdienā. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 56 autovadītāji, Vidzemē - 23, Zemgalē - 9, Kurzemē - 8, bet Latgalē - neviens. Trīs autovadītāji Rīgā sodīti arī par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 470 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, aptuveni puse no kuriem noformēti autovadītājiem galvaspilsētā un tās apkārtnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu