Bojā gājušo skaits uz Somijas auto ceļiem sasniedzis vēsturiski zemāko līmeni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

2017.gadā ceļu satiksmes negadījumos Somijā gājuši bojā 226 cilvēki. Somijas CSN statistikas institūta apkopotie dati liecina, ka tas ir zemākais rādītājs kopš vispār ir sākta šādu datu apkopošana. Laikraksts Turun Sanomat vēsta, ka, salīdzinot ar 2016.gadu, bojā gājušo skaits satiksmes negadījumos Somijā sarucis par 36 cilvēkiem.

Negadījumos ar motorizētajiem transportlīdzekļiem bojā gājušo skaits pērn bija 185, kas ir tikai par 2 vairāk nekā 2014.gadā, kad šis rādītājs bija viszemākais, turklāt ievērojami uzlabojusies bojā gājušo riteņbraucēju statistika (15 gadījumi pērn).

Somijas Ceļu satiksmes negadījumu statistikas institūta pārstāvis Tapio Koisaari uzskata, ka statistikas datu uzlabošanos pozitīvi ietekmē fakts, ka automašīnas ir kļuvušas drošākas. Tas noticis pat neraugoties uz to, ka vidējais automašīnu vecums Somijā ir 11 gadu. Tapio Koisaari uzskata, ka 11 gadus veca automašīna pirms 3-4 gadiem un 11 gadus veca automašīna tagad ir divas pavisam atšķirīgas lietas.

Pērn 40% satiksmes negadījumu, kuros gājuši bojā cilvēki, bija saistīti ar gadījumiem, kad automašīnas nobrauca no ceļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu