Nesteigsimies mainīt riepas pavasarī! (67)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ņemot vērā šā rīta notikumus Rīgas ielās – palēnināta kustība, sastrēgumi, avārijas -, gribas ierosināt turpmāk nesteigties ar riepu nomaiņu pavasarī un šo procedūru pārlikt vismaz uz aprīli.

Saprotams, ka automašīnas riteņi ir vērtība un auto īpašnieks dara visu, lai tos taupītu, īpaši tādēļ, ka, iestājoties siltākam laikam, ziemas riepu gumija dilst ātrāk.

Tomēr jāņem vērā, ka Latvija atrodas klimata zonā, kurā mainīgi laika apstākļi ir norma un tas, ka kalendārs rāda marta divdesmitos datumus un astroloģiskais pavasaris arī jau iestājies, nenozīmē, ka vairs nebūs nedz nokrišņu sniega veidā, nedz apledojuma uz ceļa. Nemaz tik senā pagātnē nav marts, šķiet, pirms diviem gadiem tas bija, kad ūdenstilpes klāja 30 un vairāk centimetru ledus kārta un pie mums valdīja dziļa ziema.

Saprotams, autobraucēji ir noguruši no drūmajiem, pelēcīgajiem laika apstākļiem un, uzspīdot saulītei, ar skubu steidz pāraut sava auto apavus, lai vismaz tādā veidā sajustos kā pavasarī. Bet jāsaka – neatmaksājas, jo, kas ir nodeldētas ziemas protektora milimetra daļas salīdzinājumā ar sadauzītu auto?

Tādēļ ieteikums nesteigties ar riepu nomaiņu vismaz līdz iestājas īsts, nevis šķietams pavasaris, jo likums ļauj ar ziemas riepām braukt kaut visu gadu; aizliegums attiecas tikai uz riepām ar radzēm, kuras nedrīkst izmantot no 1.maija līdz 1. oktobrim.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu