Pasniegtas MTV Eiropas mūzikas balvas (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

MTV Eiropas mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijas galvenā zvaigzne bija Madonna, kas pirmo reizi uzstājās ar savu jauno dziesmu "Hung Up".

47 gadus vecā popzvaigzne uz skatuves parādījās no milzīgas spīdīgas bumbas, tērpta violetos ādas zābakos un atbilstošas krāsas tērpā.

"Pēc pārdzīvotā kritiena no zirga es esmu ļoti priecīga, ka spēju piecelties un dejot," sacīja Madonna. "Stāvot uz skatuves visu to cilvēku priekšā, gaidot iznākšanu un gaidot, kad beidzot ieraudzīšu skatītājus, mana sirds vienkārši leca laukā no krūtīm."

Madonna ceremonijā Bobam Geldofam pasniedza īpašo "Free Your Mind" balvu, paužot atzinību par viņa centieniem cīņā ar nabadzību un badu Āfrikā.

Madonna, pasniedzot Geldofam balvu, nodēvēja viņu par "ikviena varoni".

Zīmētās animācijas grupa "Gorillaz" uz skatuves "parādījās" kā trīs dimensiju hologrammas.

Britu dziedātājs Robijs Viljams savu uzstāšanos pavadīja ar lēcienu skatītājos un pajokojot par Madonnu. "Viņa ir satriecoša. Viņa ir absolūta leģenda. Es nevaru noticēt, ka viņai ir 89 gadi un viņa tā izskatās."

No skarbiem jokiem par Madonnu neatturējās arī ceremonijas vadītājs, britu komiķis Saša Barons Koens, kurš plašāk pazīstams ar skatuves vārdu "Ali G" un slavens ar saviem riskantajiem un politiski nekorektajiem jokiem.

"Tas tur dziedātājs pirms manis, kas viņš bija? Tas bija ļoti drosmīgi no MTV puses, uzsākt šovu ar īstu transvestītu," skatītājiem paziņoja komiķis, kurš ceremonijā "iemiesojās" savā kazahu tēlā Boratā Sagdijevā.

Par uzvarētājiem ar visvairāk saņemtajām balvām kļuva amerikāņu grupa "Green Day" un britu grupa "Coldplay", katra saņēma divas balvas.

"Green Day" tika atzīti par labāko rokgrupu, un viņu ieraksts "American Idiot" saņēma labākā albuma titulu.

"Coldplay" saņēma labākās Lielbritānijas un Īrijas grupas balvu, savukārt viņu dziesma "Speed of Sound" tika atzīta par labāko dziesmu.

Par labāko dziedātāju tika atzīts Robijs Viljamss, kurš šajā kategorijā pārspēja reperus "50 Cent" un Eminemu.

Labākās grupas balvu ieguva "Blur" līdera Deimona Olberna projekts "Gorillaz". "Mēs esam labākā grupa, un mēs pat neeksistējam," saņemot balvu, sacīja grupas līdzdibinātājs un animators Džeimijs Hjūlets.

Labākās dziedātājas titulu saņēma kolumbiešu zvaigzne Šakira, bet par labāko R&B kategorijā tika atzīta Ališa Kīza.

Labākais hiphopa kategorijā bija "Snoop Dogg", popmūzikas kategorijā "Black Eyed Peas", un "Chemical Brothers" saņēma balvu par labāko videoklipu dziesmai "Believe".

Labākā alternatīvās mūzikas grupa - "System of a Down"; par labāko debiju atzīts bijušais britu karavīrs Džeimss Blants.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu