Bjorkas koncertā tiks izmantots "Reactable" brīnums (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenā Islandes dziedātāja Bjorka, kura sniegs koncertu šā gada 16. jūlijā Arēnā Rīga, veiksmīgi koncertos izmanto jauno un neparasto mūzikas instrumentu "Reactable".

"Reactable" ir elektroakustisks mūzikas instruments, kura darbības princips balstīts uz pieskārienjutīgu virsmu. Vairāki mākslinieki vienlaikus dalās pilnīgā kontrolē pār instrumentu; pārvietojot un grozot objektus uz luminiscējošas, apaļas galda virsmas, lietotāji paši var radīt sarežģītas un dinamiskas skaņas ar ģeneratoriem, filtriem un modulatoriem.

"Reactable" cietā daļa ir caurspīdīga, visapkārt ar pieskārienjutīgiem sensoriem. Zem galda atrodas kamera, kas analizē uz virsmas veiktās darbības, gan ierakstot spēlētāja pirkstu piesitienus, gan arī priekšmetu virzību, kurus pārvieto pa virsmu. Šie priekšmeti attēlo klasiskā sintezatora funkcijas, un spēlētāji savstarpēji mijiedarbo šos priekšmetus, mainot distanci, atrašanās vietu, tādējādi atskaņojot arvien jaunas skaņas. Šīs darbības stingri kontrolē sintezatora parametri. Projektors, kas arī atrodas zem galda, zīmē uz virsmas dinamiskus zīmējumus, parādot vizuāli galvenās raksturojošās skaņas, kas rodas ar audio sintezatora līdzdalību.

DJ Bogdan Taran par Reactable: "Pēdējo gadu laikā elektronikas deju mūzikas industrijā producentiem un DJ ir izstrādāti dažādi instrumenti, kuru vadība ir iespējama ar pirkstgalu pieskārienu. Šo „touch-screen” instrumentu vadība kļuva par rakstnieku fantastu pareģojumu piepildījumu un senu sapņu iemiesošanu reālajā dzīvē. Man pašam vēl nav izdevies ieraudzīt „reactable” dzīvē, bet, spriežot pēc fotogrāfijām un aprakstiem, šī ierīce principiāli atšķiras no iepriekšējām un ļauj piedalīties mūzikas radīšanā ne tikai vienam cilvēkam, bet veselai grupai. Es ar lielu nepacietību gaidu Bjorkas ierašanos, kas ir viena no man mīļākajām izpildītājām, turklāt tā būs iespēja ieraudzīt un dzirdēt šo tehnoloģijas brīnumu darbībā."

Biļetes uz Bjorkas koncertu pieejamas visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās, "Statoil" degvielas uzpildes stacijās, kā arī internetā - www.bilesuserviss.lv. Stāvvietas un sēdvietas – 36 līdz 71 Ls. Pieejamas arī VIP biļetes - 130 Ls (sēdvietas atsevišķā ložā, VIP ieeja, uzkodas un welcome drink, terase smēķētājiem un pārsteiguma dāvana). Īpaši jāpiemin, ka no katras pārdotās koncerta biļetes 1 EUR tiek ziedots UNICEF labdarības akcijai bērniem.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu