Valūtu tirgus jaunumi (7.augusts)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā "Nordea Markets" apskatā iekļauti svarīgākie notikumi valūtu tirgū šodien, 2006. gada 7. augustā. Šis apskats ir tikai informatīvs materiāls un nav iecerēts kā rekomendācija konkrētu lēmumu pieņemšanai darījumiem finanšu tirgū.

Eiro Pagājušā nedēļā LB komercbankām bija pārdevusi 6.1 miljonu latu. Piektdien LB komercbanku kontos bija 829.8 miljoni latu. Tas ir mazāk par rezervju periodā vidēji nepieciešamajiem 870 miljoniem latu. Nepieciešamība pēc latiem obligāto rezervju izpildei saglabā augstas RIGIBOR procentu likmes. Piektdien eiro piedzīvoja strauju kāpumu pret dolāru, kad ASV nodarbinātības dati sagādāja vilšanos tirgus dalībniekiem. Kopš piektdienas eiro cena dolāros nav būtiski mainījusies. Tā turpina atrasties ap 1.288 dolāru līmeni.

ASV dolārs Kopš piektdienas dolāra kurss turpina svārstīties ap 54 santīmu atzīmi. Tirgus dalībnieki šobrīd paredz tikai 20% varbūtību, ka Federālo rezervju banka 8. augustā cels bāzes procentu likmi līdz 5.5 procentiem. Bāzes procentu likmes necelšana pasliktinās jau tā vājo dolāra veselību. Tas liks vilties nelielajai daļai tirgus dalībnieku, kas joprojām tic procentu likmju pieaugumam ASV. Turpretim, ja Federālo rezervju banka pārsteigs tirgu (līdzīgi kā Anglijas Banka pagājušā nedēļā), ceļot procentu likmes, tad var sekot dolāra vērtības pieaugums.

Sterliņu mārciņa Eiro cena mārciņās turpina svārstīties ap 67.5 pensu līmeni. Mārciņas cena latos šodien bija pārsniegusi 1.03 latu līmeni. Lielbritānijas industriālās ražošanas dati, kas bija nedaudz sliktāki par gaidītajiem, nespēja īpaši ietekmēt spēcīgās mārciņas pozīcijas.

Zviedrijas krona Krona ir atguvusi pagājušā nedēļā zaudēto. Piektdien eiro vērtība pret kronu bija sasniegusi 9.23 kronu līmeni. Šodien eiro cena ir nokritusi līdz 9.18 kronu atzīmei. Kronas cena ir ap 7.57 santīmu atzīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu