Kaķu karš pats nerimsies

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Mūsu runči viens ar otru jau tā nesatika. Taču, pārvācoties uz jaunu dzīvesvietu, viens no kaķiem tagad špricē pa stūriem vēl vairāk nekā agrāk. Nu jau ož visa māja. Ko darīt?

Ligita L. Ogres raj.

«Nekāda pierunāšana un pat vainīgā sodīšana nelīdzēs. Atliek vien abus kastrēt un papildus tiem kādu laiku dot hormonu preparātus,» apgalvo veterinārārste Baiba Reinika. Viņasprāt, ja mājā mīt divi kaķi, tie neatkarīgi no dzimuma un radniecības pakāpes (jo laika gaitā sakašķēties, t. i. , nesadalīt teritoriju, var jebkuri minkāni, pat tie, kuri no mazotnes auguši kopā) ir jākastrē vai jāsterilizē. Operēt var ne vien jaunus, bet arī pieaugušus dzīvniekus gandrīz visa mūža garumā.

Un diezgan ierasts variants – mājās ierodoties jaunajam kaķim, abi ātrāk vai vēlāk «izmet vilnu». Šādā veidā dzīvnieki noskaidro, kurš ir galvenais, un sadala teritoriju. Tādēļ vēlams pirmajā laikā abus neatstāt vienā telpā bez pieskatīšanas. Izvillošanās izpaliek gadījumos, ja jaunpienācējs minkāns ir ļoti padevīgs un bez vārda runas pakļaujas mājas saimnieka komandēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu