Betmens atkal atgriezies (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Betmens atkal atgriezies. Pirmizrādi Manhetenā piedzīvojis Betmena filmu turpinājums "Tumšais bruņinieks". Tajā vienā no savām pēdējām lomām redzams šā gada janvārī aizsaulē aizgājušais austrāliešu aktieris Hīts Ledžers.

Filmas pirmizrādi ievadīja kliedzošu fanu pūļi Manhetenas kinoteātra priekšā, kuri vēlējās klātienē redzēt kādu no filmas zvaigznēm. Un tādu tumšajā bruņiniekā netrūkst. Galveno lomu otrajā filmā par sikspārņcilvēku atveido Kristians Beils. Citās lomās skatītāji atpazīs Morganu Frīmenu, Gariju Oldmenu, Āronu Ekhārtu, Maiklu Keinu un citus.

Filmas režisors ir Kristofers Nolans, kurš veidoja arī iepriekšējo, augstu novērtējumu saņēmušo filmu par Betmena piedzīvojumiem „Betmens. Sākums”.

Tumšā bruņinieka stāsts ir par Brūsa Veina jeb Betmena cīņu pret organizēto noziedzību Gotemas pilsētā. Viņa pretinieks šoreiz ir Džokers, kura lomā var redzēt janvārī pāragri mūžība aizgājušo aktieri Hītu Ledžeru.

Izcilais britu aktieris Sers Maikls Keins, kurš filmā atveido Brūsa Veina uzticīgo sulaini, uzskata - Ledžera tēlojums filmā ir pelnījis augstāko novērtējumu. Maikls Keins: „Man ir sajūta, ka viņš tiks nominēts Oskaram. Un es būšu ļoti pārsteigts, ja tā nenotiks. Es būšu ļoti pārsteigts, ja viņš nesaņems Oskaru. Mana balss pieder viņam. Es domāju, tas bija labākais nelieša tēlojums, ko man gadījies redzēt.”

Runas, ka Ledžera Džokera tēlojums varētu iegūt Oskara balvu vai vismaz tikt nominēts tai, Holivudā klīst jau kādu laiku. Pēc Tumšā bruņinieka pirmizrādes tās tikai pastiprinājušās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu