Pirmo reizi Latvijā – teātra izrāde uz lielā ekrāna (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Komponists Zigmars Liepiņš par godu Latvijas Republikas jubilejai uz kinoekrāniem visā Latvijā piedāvā noskatīties muzikālo drāmu “Vadonis”.

Teātra izrāde ar iespēju skatīties to uz lielā ekrāna, izmantojot visjaunākās skaņas un video tehnoloģijas, Latvijā tiek veidota pirmo reizi. Izrādes ieraksts tuvākajās dienās tiks izdots ne tikai DVD, bet arī Blu-ray HD formātā, kas šobrīd pasaulē tiek uzskatīts par progresīvāko standartu.

Atzīmējot šo unikālo notikumu, gandrīz visās Latvijas pilsētās notiks seansi ar šīs izrādes ierakstu. Rīgā skatītājiem to būs iespēja noskatīties kinoteātra “Rīga” Lielajā zālē valsts svētku nedēļā.

Pats komponists par paveikto saka:

“Izrādes ieraksta attēls ir ar fotogrāfisku izšķirtspēju un dod iespēju redzēt izrādi jaunā kvalitātē.”

2010. gada pavasarī Latvijas Nacionālajā teātrī notika muzikālās drāmas “Vadonis” videoieraksts, kurā piedalījās Dita Lūriņa, Mārcis Maņjakovs, Voldemārs Šoriņš, Marija Bērziņa un citi Latvijas Nacionālā teātra spožākie aktieri.

Biļetes uz muzikālās drāmas “Vadonis” seansiem ir nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv, kā arī seansu norises vietās visā Latvijā.

"Vadoņa" pirmizrāde notika 2009.gada 17.septembrī; sešu mēnešu laikā jau ir nospēlēta 31 "Vadoņa" izrāde, bet 2009.gadā "Vadonis" kļuva par otru apmeklētāko izrādi Latvijā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu